26 Mayıs 2014 Pazartesi

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi


Türk mutfağının en lezzetli yemeklerindendir zeytinyağlı yaprak sarması.Yapılış aşamasını resimlerle anlattım.Damak tadına göre iç harcına farklı baharatlar ekleyebilirsiniz.İç harcına ekleyeceğiniz nar ekşisi Zeytinyağlı Yaprak dolmasına ayrı bi lezzet katacaktır.



Malzemeler
Salamura asma yaprağı

İç harcı için;
1,5 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı nar ekşisi

Salamura asma yapraklarını 1 gün boyunca suda bekletiyoruz. Yapraklar böylelikle tuzlu olmayacaktır.

Gelelim iç harcını hazırlamaya..Soğanları küp küp kesip bir kabın içerisine alıyoruz.Baharatları ve 1 yemek kaşığı salçayıda ekledikten sonra malzemeleri güzelce karıştırıyoruz.

İç harcına 2 yemek kaşığı nar ekşisini ekliyoruz.


1,5 su bardağı pirinci iç harcına ekleyip,karıştırdıktan sonra iç harcımız hazır :)


Asma yapraklarımızı sudan çıkarıp güzelce yıkadıktan sonra düz bir zemin üzerine resimdeki gibi yerleştiriyoruz.


İç harcını resimdeki gibi koyup,sıkı bir şekilde dolmamızı sarmaya başlıyoruz.




Ve sardığımız yaprakları tencereye sıkı bir şekilde dizip,üzerini az geçecek kadar su ekleyerek pişmeye bırakıyoruz.


Afiyet Olsun :)








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder