21 Mayıs 2014 Çarşamba

Meyhane Pilavı'm


Meyhane pilavı hemen hemen herkesin sevdiği bir yemek...Bulgur pilavını kuruluğundan dolayı sevmeyenlerin meyhane pilavını denemesini tavsiye ederim..Yemeklerinizin lezzeti kadar sunumu da ön planda tutmayı unutmayın.Veee işte benim kendi usulüm Meyhane Pilavı'm :)

Malzemeler (5-6 kişilik)

1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet yeşil biber
1 büyük domates
3 su bardağı su
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ


Bulgurumuzu mutlaka sıcak suda 5-10 dakika bekletelim.(1,5 su bardağı bulgur kullandığım için aynı ölçüde sıcak suda beklettim)

Sıvıyağı pişirme kabına alıp yağın kızmasını bekliyoruz.Yağımız kızdığı zaman rendelediğimiz domatesleri ekliyoruz.
Ardından biberleride küçük küçük kesip tenceremize ekleyip kapağını kapatıyoruz.Domatesin suyu çekilinceye kadar bekliyoruz.


Domatesi suyu çektikten sonra sıcak suda beklettiğimiz bulguru süzdükten sonra tencereye ekliyoruz.


Güzelce karıştırdıktan sonra 3 bardak sıcak suyu üzerine ekleyip,tenceremizin kapağını kapatıyoruz.

Pişme süresi yaklaşık 15-20 dakika.Ara ara mutlaka kontrol edin bulgurunuz suyunu çektiğinde ocağın altını kapatabilirsiniz.Ve artık meyhane pilavımız tadılmak üzere sofradaki yerini alabilir  :)))











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder