İlkbahar aylarında daha çok tüketilen deniz börülcesini faydaları ile birlikte yayınladım.Sağlıklı bir meze olarak tüketilen deniz börülcesi vücudunuzdaki ödemi atmaya ve içerisinde yüksek oranda bulunan C vitamini sayesinde bağışıklığınızı güçlendirmeye yardımcı olur.
Malzemeler
1 demet deniz börülcesi
Sıvıyağ
Limon
Deniz börülcelerinin kök kısımlarını koparıp,bir kabın içerisinde güzelce yıkıyoruz.
Tencereye su koyup,kaynamasını bekliyoruz.Kaynayan suyun içerisine deniz börülcesini atıyoruz.Pişmesi için yaklaşık 10-12 dakika beklemek yeterli.
Haşlanan deniz börülcelerini bir kaba alıyoruz.
Deniz Börülcesi Nasıl Ayıklanır?
Deniz börülcesini ayıklarken üst kısmında aşağıya doğru çekiyoruz.
İçerisindeki dalı çıkardıktan sonra Deniz Börülcesi Mezesi artık hazır :)
İsteğinize göre sıvıyağ,limon ve sarımsak ekleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun
Deniz Börülcesi Faydaları
* Ödemi atar.
* Bağışıklık sistemini güçlendirir.
*Potasyum,Sodyum,Magnezyum,İyot,Kükürt,Demir,Bakır bakımından oldukça zengindir.
* İdrar söktürücüdür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder