22 Mayıs 2014 Perşembe

Sağlıklı Meze: Deniz Börülcesi


İlkbahar aylarında daha çok tüketilen deniz börülcesini faydaları ile birlikte yayınladım.Sağlıklı bir meze olarak tüketilen deniz börülcesi vücudunuzdaki ödemi atmaya ve içerisinde yüksek oranda bulunan C vitamini sayesinde bağışıklığınızı güçlendirmeye yardımcı olur.

Malzemeler

1 demet deniz börülcesi
Sıvıyağ
Limon 

Deniz börülcelerinin kök kısımlarını koparıp,bir kabın içerisinde güzelce yıkıyoruz.


Tencereye su koyup,kaynamasını bekliyoruz.Kaynayan suyun içerisine deniz börülcesini atıyoruz.Pişmesi için yaklaşık 10-12 dakika beklemek yeterli.

Haşlanan deniz börülcelerini bir kaba alıyoruz.

Deniz Börülcesi Nasıl Ayıklanır?


Deniz börülcesini ayıklarken üst kısmında aşağıya doğru çekiyoruz.


İçerisindeki dalı çıkardıktan sonra Deniz Börülcesi Mezesi artık hazır :)
İsteğinize göre sıvıyağ,limon ve sarımsak ekleyebilirsiniz.



Afiyet Olsun 


Deniz Börülcesi Faydaları

* Ödemi atar.
* Bağışıklık sistemini güçlendirir.
*Potasyum,Sodyum,Magnezyum,İyot,Kükürt,Demir,Bakır bakımından oldukça zengindir.
* İdrar söktürücüdür.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder