20 Mayıs 2014 Salı

Mantı



Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan mantının yapımı her ne kadar zor ve yorucu olsa da,tadına baktığınızda aklınızda kalan ne yorgunluk ne de zorluk oluyor..Sadece damağınızda kalan o müthiş tat :)


Malzemeler

Mantının iç harcı için

200 gr kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı pulbiberi
1 fiske tuz ve karabiber

Hamuru için;

Un
1 tatlı kaşığı tuz
Su


Öncelikle İç harcımızı hazırlayalım..Bir kaba aldığımız kıymanın üzerine rendenin ince kısmını kullanarak rendelediğimiz soğanı ekleyelim.Daha sonra baharatları ekleyip,güzelce yoğuralım.

Sıra geldi hamuru hazırlamaya //Bu kısım gözünüzü korkutmasın gayet kolay:)




Unu derin bi kaba aldım..Üzerine tuz ve alabildiğince su koydum.Hamurunuz sert kıvama gelinceye kadar un eklemelisiniz.Hamurunuzu iyice yoğurduktan sonra ince bir şekilde açın ve kare kare bıçak yardımıyla kesin.


Üzerine iç harcını ekleyip mantılarımızı kapatıyoruz..


Kaynamış suya mantılarımızı atıp,yaklaşık yarım saat pişiriyoruz.


Ve mantımız hazır Afiyet olsun :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder