22 Mayıs 2014 Perşembe

Nefis Bir Tat: Terbiyeli Tavuk Haşlama


Terbiyeli tavuk haşlama hafif bir o kadarda sağlıklı bir yemek.Terbiyesini yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta terbiyeyi yaptığınız kabın içerisine kaynayan sudan yavaş yavaş eklemek.Bu terbiyenin kesilmemesini sağlayacaktır.


Malzemeler:

8-10 adet tavuk bageti
3 patates

Terbiyesi için :

1,5 çorba kaşığı un
Yarım limon 
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tuz

Şimdi gelelim terbiyeli tavuk haşlama tarifini hazırlamaya :)

Bagetleri bir kaba alıp,güzelce yıkıyoruz.


Patatesleri soyup,büyük büyük küp şeklinde doğruyoruz.

Tencereye sıcak su doldurup,su kaynadığında malzemeleri ekliyoruz.

Tavuk ve patateslerin pişmesini beklerken,terbiyesini hazırlamaya başlayalım...

Kasenin içerisine yumurta sarısı,tuz ve yarım limon ekleyerek çırpıyoruz.


İyice çırptıktan sonra 1,5 çorba kaşığı unu ekleyip, tortu kalmayacak şekilde karıştırıyoruz.

Terbiyemizin içine 3 yemek kaşığı kaynayan sudan ekleyip karıştırıyoruz.Her kaşığı tek tek ekleyip karıştırmanız önemli.

Kaynayan tavuk ve patateslerin içine yavaşça terbiyemizi döküp,karıştırıyoruz.

Patateslerin pişip,pişmediğini bir çatal yardımıyla kontrol edelim ve rahatlıkla patatese batıyorsa yemeğimiz pişmiş demektir.


Afiyet Olsun :)











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder