29 Mayıs 2014 Perşembe

Süt Mısırı Nasıl Haşlanır?


Mısırlar pazarlardaki yerini almışken alıp tadına bakmamak olmazdı :) Süt mısırı pişirirken dış yapraklarını da tencereye koyup kaynatın. Mısırları yapraklarıyla birlikte kaynatmak ayrı bir lezzet katacaktır.


Malzemeler 

6 adet mısır
1 yemek kaşığı tuz
Su

Tencerenin içerisine suyu ekleyip kaynamasını bekliyoruz.Kaynadıktan sonra mısırları ikiye bölüp yapraklarından bir kaçını mısırların arasına koyarak kaynatıyoruz.Düdüklü tencere de 30-35 dakika,normal tencerelerde pişirmek istediğinizde bu süre uzayacaktır.Yaz aylarının vazgeçilmezlerinden mısır neslinin mutfağında hazırrrr :)

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder