20 Mayıs 2014 Salı

Poğaça Tarifi



Yumuşacık,bir o kadarda leziz bu poğaçayı mutlaka denemelisiniz..Lezzetiyle misafirlerinizin gözdesi olacaktır.İster kahvaltıda ister beş çaylarında misafirlerinize kolaylıkla hazırlayabileceğiniz harika bir poğaça tarifi.

Malzemeler:
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı şeker ve tuz (silme olacak tepeleme değil)
1 paket yaş ve kuru(instant) maya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

Hazırlanışı:

1 su bardağı sütümüzü bir cezveye alıp ılık olana kadar ısıtalım.Bir kap içerisine biraz un ve mayayı alıp üzerine ılık sütümüzü ekleyelim mayayı erittikten sonra tuz,şeker ve kabartma tozunu ekleyip,hamurumuzu yoğuralım.Hamurumuzun kıvamı ne çok sert ne de yumuşak olacak.Orta kıvamlı bir hamur ihtiyacımız olan :)

Sıra geldi hamurlarımıza şekil vermeye..İster örgü,ister yuvarlak istediğiniz şekli verebilirsiniz poğaçalarınıza...

Son olarak üzerine yumurtanın sarısını bir kaba alıp bir fırça yardımıyla poğaçalarımızın üzerine sürüyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz..

Afiyet Olsun.


Ve kardeşlerim için hazırladığım kahvaltı soframa poğaçamı ekledim :)









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder