21 Mayıs 2014 Çarşamba

Çilekli Milföy Pastası


Çay saatlerinizde,özel günlerde misafirlerinize kolaylıkla hazırlayıp,sunacağınız bir tarif... Milföylü çilek pastasının tadına doyamayacaksınız.Muhallebi ve çileğin damağınızda bıraktığı tada hayran kalacaksınız..
:)

Malzemeler

1 paket milföy
Pudra şekeri
7-8 adet çilek

Muhallebisi için 

2,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı margarin
1 su bardağı şeker
1 kahve fincanı un
1 paket vanilya
1 yumurta

Önce milföylerimizi kabından çıkarıp,biraz yumuşamasını bekliyoruz.İki kareyi merdane yardımıyla birleştirip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye koyup,önceden ısıtılmış fırına atıyoruz.Pişen milföy hamurunu dikdörtgen şekilde keserek tepside bekletiyoruz.

Muhallebiyi hazırlamaya geldi sıra :)

Çilekli milföy pastasının muhallebisini hazırlamak için önce pişirme kabına 2,5 su bardağı sütü koyuyoruz.Ardından 1 kahve fincanı un ve vanilya hariç diğer malzemeleri ekliyoruz. Vanilyayıda muhallebimizde kabarcıklar oluştuğunda ekliyoruz.Vanilyayı piştikten sonra eklersek muhallebimize kokusunu daha çok verecektir.Muhallebi piştikten sonra dikdörtgen şekilde dilimlediğimiz milföylerin arasına sürüyoruz.

Ben 3 kat milföy kullandım..Ama isteğinize göre bunu arttırabilir,azaltabilirsiniz.Üzerine pudra şekeri döküp servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder