Tadı ve kokusuyla büyüleyen,geçmişten bugüne Türk mutfağından eksik olmayan bir lezzet.Yayla çorbasını marketlerden hazır olarak almak yerine resimli tarifim sayesinde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz..
Malzemeler
6 su bardağı su
1 çay bardağı pirinç
Nane
Sıvıyağ
Terbiyesi için
2 dolu yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Önce suyumuzu ve pirinci pişirme kabına alıp,pirinçler pişene kadar kaynatıyoruz.
Pirinçlerin pişmesini beklerken Yayla Çorbası'nın terbiyesini hazırlamaya başlıyoruz.Bir kasenin içerisinde yumurta,un,yoğurt ve tuzu ekliyoruz.
Eklediğimiz bu karışımı tortu kalmayacak şekilde çırpıyoruz.
Ve yayla çorbasının terbiyesi hazır.Şimdi tencerede kaynamaya bıraktığımız pirinçlerin suyundan azar azar alıp,terbiyemize ekliyoruz.(Çorbanın kesilmemesi için bu yöntemi uyguluyoruz.)
Çorbamızın üzerine dökmek üzere bir cezvede sıvıyağ ve naneyi yakıp,resimdeki gibi çorbamıza ekliyoruz.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder