Alabalığın fırından çıktıktan sonraki o leziz tadı...Evinize sinmeyen balık kokusu..Bu lezzeti mutlaka denemelisiniz..
Malzemeler
3 tane alabalık
1 adet kuru soğan
1 limon
1 domates
(Kişi sayısına göre malzemeleri arttırabilirsiniz)
Yağlı kağıt
İç sosu için
3 yemek kaşığı zeytinyağı
(Tereyağı tercih edebilirsiniz)
1 fiske tuz
Kekik (1 Çay kaşının ucu kadar)
Balıklarımızı güzelce temizliyoruz.Ben baş kısmını koparttım isteyen sunum açısından balığın baş kısmını koparmayabilir.Balığın orta kısmından kuyruğuna kadar kesiyoruz.
Soğan,limon ve domatesi ince dilimler halinde kesiyoruz.Balığın iç kısmına önce hazırladığımız sosu güzelce sürüyoruz.(İsteyen defne yaprağı da koyabilir.)İçerisine domates ve soğanları yerleştirdikten sonra üst kısmına limon dilimlerini koyup,yağlı kağıda güzel bir şekilde sarıyoruz.Fırın tepsisine yerleştirdikten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder