20 Mayıs 2014 Salı

Bezelye Yemeği Tarifi


Dün akşam yemeğimde çorba,pilav ve pilavın yanında vazgeçilmezlerimden olan bezelye yemeği vardı.Şimdi size bezelye yemeğinin tarifini paylaşacağım..İsteyen hazır garnitür yerine havuç ve patatesi haşlayarak içine katabilir.

Malzemeler

1 konserve bezelye 
1 adet kuru soğan
1 adet hazır garnitür
1 yemek kaşığı salça (isteğe göre arttırılabilirsiniz)
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz  (isteğe göre arttırılabilirsiniz)

Bezelye yemeğini hazırlamaya başlıyoruz.Önce sıvıyağı tenceremize alıp doğradığımız soğanları içerisine ekliyoruz.


Soğanlar iyice kavrulduktan sonra salçamızı ekliyoruz.Salça ve soğanlar kavrulunca konserveden çıkardığımız bezelyeleri bir kapta sudan geçirip tenceremize ekliyoruz.6-7 bardak suyu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.Kaynadıktan sonra son olarak garnitürlerimizi ekliyoruz.Ve pişmesini bekliyoruz.

Afiyet Olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder