21 Mayıs 2014 Çarşamba

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı



Pirinç pilavı yaparken lapa olmaması için dikkat edilmesi gereken püf noktaları tek tek anlatacağım..

Malzemeler (5 kişilik)

1,5 su bardağı pilavlık pirinç
1 tatlı kaşığı tuz 
3 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı arpa şehriyesi
Sıvıyağ

Öncelikle pirinci bir kaba alıp yaklaşık 1,5 su bardağı kadar sıcak su ekleyip,yarım saat bekletiyoruz.Beklettikten sonra tenceremize 3 yemek kaşığı sıvıyağ  ekleyip,yağın kızmasını bekliyoruz.Yağ kızdıktan sonra arpa şehriyelerimizi ekleyip rengi koyulaşıncaya kadar kavuruyoruz.

Sıcak su içerisinde beklettiğimiz pirinci süzgeç yardımıyla süzüp,tenceremize ekliyoruz. Tam bu sırada önemli olan tuzu pirinçleri kavururken eklemek.Pirinçlerimizi yaklaşık 5-6 dakika kavurduktan sonra üzerine sıcak suyumuzu ekleyip tenceremizin kapağını kapatıyoruz.Pilavımız tamamen suyunu çektiğinde hazır olacaktır.

Unutmayın .!

Mutlaka pirinçlerinizi önceden sıcak suda bekletin.

Ve tuzunu pirinci kavururken ekleyin.

Tereyağ kullanmak pilavınıza ayrı bir tat katacaktır.


Afiyet Olsun 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder