Misafirlerinize kolaylıkla hazırlayabileceğiniz leziz bir o kadarda iştah açıcı karnıyarık tarifi Nesli'nin Mutfağı'nda :)
Malzemeler (2 kişilik)
2 adet patlıcan
İç harcı için;
100 gram kıyma
1 adet domates
1 çay kaşığı tuz (tepeleme olmayacak)
Sıvıyağ
1 çay kaşığı Pulbiber ve karabiber
Hazırlanışı:
Patlıcanları güzelce yıkayıp şekildeki gibi kabuklarını soyduktan sonra ortasına bıçak yardımıyla kesik atıyoruz.
Bir kabın içerisine sıvıyağı alıp,patlıcanları kızartıyoruz.Kızarttıktan sonra altına peçete koyarsanız fazla yağı çekecektir.
Çatal yardımıyla bıçakla açtığımız kesikleri iç harcımızı doldurmak için derinleştiriyoruz.
İç harcımızı doldurup,pişirme kabına alıyoruz.
Bir kaseye 1 çorba kaşığı salçayı alıp suyla karıştırıyoruz. Bu sosu karnıyarıklarımızı fırına vermeden önce üzerine döküyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında karnıyarıklarımızı pişirdik. Ve artık sunuma hazır...
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder