Kastamonu'ya özgü etli ekmeği ilk denememde bu kadar başarılı olmamıştı.Ama bir iki denemeye bu lezzeti ve görüntüyü yakaladım.Sizde etli ekmeği resimli anlattığım bu tarifle kolayca yapabilir,afiyetle yiyebilirsiniz :)
Malzemeler
Un
Su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
İç harcı için
200 gr kıyma
1 adet soğan
Pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
Önce iç harcımız için soğanı bir kaba rendeleyip,diğer iç harcı malzemelerini ekleyerek hazırlıyoruz.
Sonra un,tuz,su ve yumurtayı bir kabın içerisinde yoğuruyoruz
Malzemeleri bir kabın içerisine alıp güzelce yoğurduk.
Hamurdan bir parça koparıp,açmaya başlıyoruz.
Ve açtığımız hamura kıymayı ekleyip kapatıyoruz.
Isıttığınız büyük bir tavada pişirmeye başlayabilirsiniz.Üzerine yağ sürmeyi unutmayın
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder