25 Ağustos 2014 Pazartesi

Haşlama İçli Köfte (Resimli Anlatım)


Diyarbakır ve Mardin yörelerinin lezzetli tarifi artık Nesli'nin Mutfağında:) Kızartma çiğ köfteye göre daha hafif bir tarif..İsteyen bu şekilde kızartarak da tüketebilir...

Malzemeler
İç harcı için:
100-150 gram kıyma
1 adet soğan
Pulbiber
karabiber
tuz

Hamuru için

2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik
1 yumurta
4 yemek kaşığı un


İlk olarak iç harcı hazırlayın.Çünkü soğumasını beklemeniz gerekiyor.



İnce bulguru 2 bardak sıcak suyla ıslatarak 5 dakika bekletin.


Un, yumurta ve irmiği bulgurun üzerine ekleyip,yoğurun.


Yoğurduğunuz karışımı yarım saat buzdolabında dinlendirin.


Limonlu ve tuzlu içli köftelerinizi haşlayın.




Afiyet Olsun :)









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder